söndag 19 april 2015

Granola




Sätt ugnen på 175 grader!

Blanda:
1 liter havregryn
1 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor


Koka upp i en kastrull:
0,5 dl matolja (solros, raps... välj själv)
1 dl vatten 
2 msk honung
Massa kanel och kardemumma 
Salt efter smak, gärna havssalt, kanske en tsk...


Rör ner vätskan i müsliblandningen. Fördela müslin på bakplåtspapper på en ugnsform och in i ugnen ca 25 min. Rör gärna om en gång efter halva tiden. 


När granolan är färdigrostad i ugnen blandar jag ner:
Kakaonibs
Gojibär
Russin
Linfrön
Riven kokos/rostade kokoschips


3 kommentarer:

  1. Spännande, detta ska man ska testa med några borttag... Vad äter du det till? Fil, yoghurt?

    SvaraRadera
  2. Jag äter det oftast med kvargmousse (kvarg mixat med vatten och fun light, smakar yoghurt), eller chiapudding. Älskar filmjölk men tycker inte det ger mig någon bra energi så det köper jag bara när jag ska lyxa! Receptet på granolan är ju inget märkvärdigt men ändå såååå gott!!! Googlar man så får man massor av liknande recept. Hade jag kunnat äta nötter hade jag haft i massa nötter också.

    SvaraRadera
  3. Tusen tack, ska definitivt hem och prova!

    SvaraRadera