torsdag 30 april 2015

Helstekt kalkonfilé med chèvregratinerade rödbetor




 ca 2-4 portioner
1 kalkonfile
1 pkt valfri skinka. Exempelvis serrano, parma. Jag hade en rökt skinka med smak av vitlök/paprika.
1 pkt förkokta rödbetor, ca 4 st
Chèvre
Pumpakärnor
Solrosfrön
Honung
Olivolja
Salt
Peppar

Salta och peppra kalkonfilén. Linda in den i skinka och sätt fäst skinkan med tandpetare om det behövs.
In i ugnen 150 grader med termometer. Innertemperaturen ska bli 72 grader. Ca 45-60 min.

Skiva rödbetorna och lägg i en ugnsform. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Strö över chèvreosten, pumpakärnor, solrosfrön och ringla sist över honung.

Ta ut kalkonen ur ugnen när den är klar och höj temperaturen till 225 grader. In med rödbetorna ca 10-15 minuter. Täck över kalkonen med lite ugnsfolie under tiden så att den inte kallnar.

Serveras med en stor sallad med honung/senapsvinägrett:
Olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och peppar.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar